keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Soini Salménin tentissä

Kysymys ulkomaalaisvihasta sähköisti Soinin puheenjohtajatentin
http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=144463

Tämä kommentti ei kelvannut keskusteluun:
Lähettänyt: jmk 8.10.2008 21:19
Aihe: Politiikan toimittajista

[quote]Salmén huomautti vihreiden puoluesihteerin Panu Laturin sanoneen, että perussuomalaiset lietsovat muukalaisvihaa.[/quote]

No, Leif Salménhan on tunnetusti vanha taistolainen, joten vetoaminen vihreiden puoluesihteerin mielipiteeseen on ihan luonnollista.
http://snipurl.com/46otg
Mutta entä tämän jutun kirjoittaja Pekka Vuoristo? Olisi mukava kuulla tarkemmin HS:n poliittisten toimittajien poliittisista taustoista.
Myös tämän moderaattori hyllytti:
Lähettänyt: jmk 8.10.2008 21:50
Aihe: Stereotypiointia

[quote]Miksi niistä pitäisi sanoutua irti? Halla-ahon (huomaa oikea kirjoitusmuoto) kirjoitukset eivät sisällä mitään asiatonta, ja jokainen väite perustellaan tieteellisellä pedanttisuudella.[/quote]

Sepä "tiedostajia" eniten harmittaakin. Olisi niin paljon mukavampi vastustaa stereotyyppistä "perussuomalaista", joka on kuulemma niin pölhö että äänestääkin Helsingissä Timo Soinin numerolla (jolloin ääni menee aivan muulle puolueelle).

Tiedostavan toimittajan maailmankuvassa on kovin kiusallista, että perussuomalaisten ehdokas kirjoittaakin asiansa terävästi perustellen.
Samoin tämän:
Lähettänyt: jmk 8.10.2008 23:29
Aihe: Huoltosuhdeongelma

[quote]Ilmainen ja valtion ylläpitämä vanhustenhuolto, terveydenhuolto ja päivähoito menee lopullisesti kuralle, jos emme saa maahamme tarpeeksi veronmaksajia ...[/quote]

Tarkoitat ilmeisesti ns. huoltosuhdeongelmaa?

[quote]Kaikkien ulkomaiden kansalaisten joukossa huoltosuhde oli 3,0 ja koko väestössä 2,2. Mikäli maahanmuuton avulla halutaan vahvistaa Suomen ikääntymisen myötä heikkenevää huoltosuhdetta, tulisi maahanmuuttajien huoltosuhteen olla kantaväestöä edullisempi.[/quote]
http://fi.wikipedia.org/wiki/Maahanmuuttajat_Suomessa

Tällaista kehumistakaan ei sallittu:
Aihe: Maahanmuuttajajärjestöjen asiantuntemus
Lähettänyt: jmk 8.10.2008 23:34

[quote]Sen sijaan monet maahanmuuttajajärjestöt ja maahanmuuttajataustaiset kunnallisvaaliehdokkaat tuntuvat olevan huomattavasti asiantuntevampia ...[/quote]

Tarkoitatko ehkä sellaisia järjestöjä kuin Maahanmuuttajien tuki ry (ks. google)? Sieltä epäilemättä löytyy asiantuntemusta mm. talous- ja raha-asioista.
Eikä tätä:
Lähettänyt: jmk 8.10.2008 23:44
Aihe: Kannattaa olla ennakkoluuloton

[quote]Mitään realistisia, toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja ja ratkaisuja ... ei ole tullut keneltäkään perussuomalaiselta missään vaiheessa missään blogissa tai missään valtuustoaloitteessa. Ei keneltäkään Eirassa asuvalta kirkkoslavistiikan tutkijaltakaan.[/quote]

Mihin muuten perustat kannanottosi perussuomalaisten (erityisesti kirkkoslavistien) ehdotuksista? Oletko konkreettisesti ja ennakkoluulottomasti tutustunut heidän kirjoituksiinsa ja keskustellut heidän kanssaan - vai muodostatko käsityksesi sen pohjalta, mitä Hesari julkaisee?
http://snipurl.com/hesarissa

2 kommenttia:

Mikko Ellilä kirjoitti...

Tämä jätettiin julkaisematta:

[quote]Perussuomalaisten epäilty ulkomaalaisviha sähköisti ilman, kun puolueen puheenjohtaja Timo Soini keskiviikkona vastasi kysymyksiin Helsingin Sanomien vaalitentissä. Haastattelija, toimittaja-kirjailija Leif Salmén pääsi aiheeseen käsiksi, kun Soini sanoi, että rahoittaakseen kuntien palveluja ja poistaakseen dieselveron puolue tinkisi kehitysapurahojen korotuksesta. Salmén huomautti vihreiden puoluesihteerin Panu Laturin sanoneen, että perussuomalaiset lietsovat muukalaisvihaa.
[/quote]

Haastattelija siis otti esille vihreiden puoluesihteerin väitteen Perussuomalaisten ulkomaalaisvihasta siinä yhteydessä, kun Perussuomalaisten puheenjohtaja sanoi vastustavansa kehitysapumäärärahojen korottamista.

Outoa logiikkaa.

Haastattelija eli vanhan taistolaisen Leif Salménin mielestä on siis "ulkomaalaisvihaa" olla kannattamatta kehitysapumäärärahojen korottamista.

Mielestäni Helsingin Sanomien ei pitäisi palkata vaalitentteihin haastattelijoiksi tällaisia taistolaisia, jotka vääristelevät käsitteitä tahallaan, poliittisesti tarkoitushakuisella tavalla.

jmk kirjoitti...

Myös tämä kuulemma jätettiin julkaisematta (kopioitu Scriptan vieraskirjasta):

Nimi : -

"Onko "vihaamista" vastustaa sellaista väestörakenteellista kehitystä, joka on Euroopassa johtanut rikostilastojen rankkaan kasvuun, asuinalueiden slummiutumiseen, etniseen vastakkainasetteluun, koulujen väkivaltaongelmaan sekä radikaalin, fundamentalistisen, Euroopalle vihamielisen uskonnollisuuden pesiytymiseen Euroopan maaperälle?

Eikö tällaisesta kehityksestä huolestuminen ja tällaisen kehityksen vastustaminen ole päinvastoin vihaamisen vastakohta?"