perjantai 17. lokakuuta 2008

Puhtain asein puhtaan asian puolesta?

Welhon liittymistä ei päässyt vuorokauteen vaaliehdokkaan blogiin
http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=146144

Klip klip. Ei mahtunut keskusteluun, mutta miksi ei?

Aihe: Moraali voi venyä
Lähettänyt: jmk 17.10.2008 10:15

[quote]Epäilenkö Welhon yksittäistä työntekijää? Voi kyllä, joillekin ihmisille oman arvomaailman puolustamisessa ei ole kyse reilusta pelistä. [/quote]

Foliopipot voi varmaan pitää kohtuullisen löysällä, eiköhän tässäkin tapauksessa todennäköisin selitys ole tekninen vika. Mutta jos joku harjoittaisi vaalisabotaasia, niin se olisi niin vakava asia, että epäilyt täytyy selvittää vaikka todennäköisyys olisi kohtuullisen pienikin.

Siihen ei kannata epäilysten hälventämiseksi vedota, että "eihän kukaan sellaiseen rupeaisi". Se on moneen kertaan nähty, että ihmisen moraali venyy yllättäviinkin tekoihin, jos hän on mielestään oikealla asialla.

Vai uskoisitteko, että pohjoismaisessa vakaassa demokratiassa sosialidemokraattisen puolueen vaalitoimitsija lähtisi piilottamaan kilpailevan puolueen äänestyslippuja? Uskomattomalta tuntuu, mutta niin vain kävi ja toimitsija sai 70 päiväsakkoa. Teko tuli ilmi, kun valpas äänestäjä kiinnitti huomiota epäilyttävään toimintaan ja epäily selvitettiin.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Vaalivilppi#Esimerkkitapauksia

Tai uskoisitteko, että lahtelainen peruskoulunopettaja lähtisi väärentämään Wikipedian numerotietoja ja kiistäisi tekonsa jyrkästi, kunnes tajuaa lokiin jääneen IP-osoitteen paljastavan hänet? Oudolta sekin tuntuu, mutta niin vain kävi.
http://www.halla-aho.com/scripta/terveisia_lahdesta.html

Näitä muuten toisiinsa mitenkään liittymättömiä tapauksia yhdistää yksi seikka: tekijät olivat luultavasti mielestään niin oikealla asialla, että pikku vilppikin on sallittua.

Ei kommentteja: