perjantai 11. heinäkuuta 2008

HS tuomittiin törkeästä kunnianloukkauksesta

Helsingin Sanomat tuomittiin törkeästä kunnianloukkauksesta
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/1135237577289

Uutisessa ei mainittu tuomitun toimittajan nimeä. Keskustelussa sai sentään neuvoa, mistä tämä (julkinen) tieto löytyy, mutta liian helpoksi sitä ei saanut tehdä: jutun numero sensuroitiin.
Aihe: Toimittajien nimet
Lähetetty: 3.7.2008 10:03

Niin, kyllähän lehdet usein kertovat tuomittujen nimet ainakin törkeiden rikosten kohdalla. Nyt ei kerrottu. Koska tuomiot ovat julkisia, jokainen kiinnostunut voi kyllä kysyä tuomittujen toimittajien nimet (tai vaikka koko tuomiotekstin) esim. sähköpostitse Helsingin käräjäoikeudesta. Jutun numero on R 07/8446.
Seuraavaa tekstiä ei sitten julkaistu ollenkaan:
Aihe: Tuomioiden tiedusteleminen käräjäoikeudesta
Lähetetty: 3.7.2008 13:46

Vielä ohjeeksi tiedonhaluisille: tiedustelun yksilöimiseen riittää hyvin esim. tuomion antamispäivä (1.7.2008) ja lyhyt luonnehdinta jutun sisällöstä (törkeä kunnianloukkaus).
Toki kaikkein vaivattominta käräjäoikeuden kanslialle olisi, jos tiedusteltaisiin suoraan juttunumerolla. Senkin tuossa äskeisessä viestissäni mainitsin, mutta sen moderaattori leikkasi pois.
(Myöskään käräjäoikeuden sähköpostiosoitetta ei saa täällä suoraan kertoa, mutta löytäähän sen helposti netistä.)
Numero oli siis R 07/8446 ja tuomion voi kuka tahansa tilata ilmaiseksi sähköpostitse Helsingin käräjäoikeudesta (helsinki.ko@om.fi). Sieltä selviää niin tuomitun nimi kuin päätöksen perustelut. Hauska yksityiskohta on, että varsinainen tekijä eli valheellisen otsikon kirjoittaja jäi tuntemattomaksi - sen "oli tehnyt joku vuorossa olleista toimittajista". Tuomion sai tuottajavuorossa ollut toimittaja, joka oli hyväksynyt artikkelin ja otsikon.

1 kommentti:

Kunnallisvaaliehdokas Seppo Lehto valkoinen vaihtoehto valkoisessa Suomessa, mikä olkoon edelleen kansamme johtoajatus suomalaisina ei toiseuden kusettajina keskuudessamme kirjoitti...

Erikoista

Käräjäoikeuksista ja tuomioiden lähettämisestä tuomitulle tai yleisölle

Tampereen käräjäoikeus ei suostunut lähettämään edes minulle itseäni koskevaa tuomiota, vaan väitti toimittavansa sen avustajalleni Harri Vuoriselle.

Pyysin sähköisesti - Ei käynyt.

Seppo Lehto 2 vuotta ja 7 kk

Bosnia muslimikomentaja sai 3 vuotta sotarikoksista ;)