maanantai 23. helmikuuta 2009

Lähteitä saa kysellä, mutta ei antaa

Tuhansia maahanmuuttajia uhkaa juuttuminen vastaanottokeskuksiin
http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=171704

Uutiseen liittyvässä keskustelussa on turvapaikanhakijoiden kustannuksista heitelty erilaisia lukuja "parista tonnista" 57000 euroon.

Sallittua on paljoksua jo sitä paria tonnia:
En usko silmiäni
Pauliina | 23.2.2009 12:04

Come on, pari tonnia vuodessa! Olin minäkin aikeissa ryhtyä kehottamaan kuntaa pakolaisten vastaanottamiseen, vaan eipä onneksi tullut puhuttua mitään. Humanistinen näkökulma on minullakin, mutta ei kunta voi ottaa näin suurta taloudellista rasitetta vastaan ilman, että pakolaisvastaisuus nostaisi päätään huonojen talousennusteiden oloissa.

Kiellettyä on antaa lähdettä sille 57000 eurolle:
Aihe: Pari tonnia ei riitä
Lähettänyt: jmk 23.2.2009 12:12

Pari tonnia ikävä kyllä loppuu jo kättelyssä. Älä nyt säikähdä, mutta tässä on sisäministeriön maahanmuuttojohtaja Sirkku Päivärinteen ilmoittamat luvut (Ajankohtainen kakkonen):

* Alle 16-vuotiaan turvapaikanhakijan kohdalla 57000 euroa/vuosi.
* Ryhmäkotiasumispaikat ovat hieman edullisempia ja niissä kustannustaso on noin 30 000 euroa /vuosi.
* Aikuispaikka vastaanottokeskuksessa maksaa alle 17000 euroa/vuosi.

Tarkkaa tietoa ei ole, mitkä kaikki kulut tuohon on sisällytetty ja mitä on jäänyt laskematta. Jos tässä kohtaa entinen iloinen veronmaksaja manaa "voihan edited by paavoh" niin se ei ole mikään ihme.
Homma-forumilla muuan toinen kirjoittaja kertoi yrittäneensä jo aiemmin viitata sisäministeriön lukuihin:
Mitä tulee HS:n taktiikkaan, yritin eilen lähettää taas keskustelupalstalle OMALLA NIMELLÄNI vastineen, jossa ainoastaan huomautin johtavan virkamiehen itse lausuneen maahanmuuton kustannuksista, koska (myöskin omalla nimellään kirjoittava) Joni Pelkonen pilkkasi muita mielipidekirjoittajia sanomalla, että vetävät lukuja hatusta. Ei mennyt läpi. Minulla alkaa olla sellainen tunne, että HS yrittää poimia negatiivisesti varautuneista teksteistä juuri ne, jotka perustuvat kaikkein vähiten faktoihin ja niinollen ovat helpommin torjuttavissa 'rasistisiksi purkauksiksi'.

Vaikka lähdettä ei saa antaa, sitä saa kuitenkin penätä:
Lähde kiitos
:::: | 23.2.2009 12:52

Olisin kovin kiinnostunut tietämään, mistä lähteestä tuo 57000 euroa/vuosi on peräisin. Eli saisimmeko linkin tms. tuohon lähteeseen? Kiitos. (Pyyntö lienee täysin oikeutettu, sillä samaahan lähteiden mainintaa vaativat myös maahanmuuttokriittiset.)
Sen verran moderaattorilla oli huumorintajua, että sallittua oli kirjoittaa:
57000 euron lähde
jmk | 23.2.2009 13:00

Pyyntö on oikeutettu, mutta siihen on kovin vaikea vastata, koska HS:n moderaattorit toistuvasti estävät tuon lähteen mainitsemisen.

Ei kommentteja: